Elektrisk Porsche-suksess

Norge - Porsche-land nummer én

I november ble elektriske Porsche Taycan en av de mest solgte bilen i Norge. Ingen andre land i verden vi kjenner til kan vise til bedre tall for Porsche.

DE NYRIKES FAVORITTBIL: Med 1500 solgte Porscher så langt i år og Taycan som den 11. mest solgte bilen i november, er Norge på verdenstoppen i Porsche-salg. Foto: Antti Hentinen
DE NYRIKES FAVORITTBIL: Med 1500 solgte Porscher så langt i år og Taycan som den 11. mest solgte bilen i november, er Norge på verdenstoppen i Porsche-salg. Foto: Antti Hentinen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I november var det 431 nordmenn som fikk overlevert sin nye Porsche Taycan. Bilen, som koster fra i underkant av en million kroner og oppover, solgte mer enn både Volvo XC40, VW ID3 og en rekke andre «Norges-favoritter». Taycan var Norges 11. mest solgte bil i november. Hittil i år er det solgt nesten 1500 Taycan i Norge.

Vi er i fred med å bli verdens Porsche-land nummer ett, sett i forhold til befolkningen.

Gammel og ny

Noen som allerede har skaffet se gen Taycan, er Martin og Ann-Mari Sundvoll-Noreng. De har lenge eid en original Porsche 356 fra 1959, men da det skulle komme barn til verden, ble baksetet i disse bilene i minste laget:

- Det er ganske spesielt å ha den originale Porschen og den aller nyeste modellen side om side i garasjen. De kunne ikke vært mer forskjellige – en berømt for sin enkelhet og den andre utrolig avansert. Kontrasten er enorm, men jeg får den sportslige Porsche-følelsen når jeg kjører begge to, sier Martin.

En million kroner

Bestselgeren i Norge er Taycan Cross Turismo 4S, en familieutgave med fire dører og relativt stort bagasjerom. Den har to elektriske motorer som til sammen yter 571 hester, gjør 0-100 km/t på 4,1 sekunder, godt hjulpet av en avansert firehjulstrekk. Prisen, som er fri for avgifter, starter på rett over en million kroner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer