Elektrisk Porsche-suksess

Norge - Porsche-land nummer én

I november ble elektriske Porsche Taycan en av de mest solgte bilen i Norge. Ingen andre land i verden vi kjenner til kan vise til bedre tall for Porsche.

DE NYRIKES FAVORITTBIL: Med 1500 solgte Porscher så langt i år og Taycan som den 11. mest solgte bilen i november, er Norge på verdenstoppen i Porsche-salg. Foto: Antti Hentinen
DE NYRIKES FAVORITTBIL: Med 1500 solgte Porscher så langt i år og Taycan som den 11. mest solgte bilen i november, er Norge på verdenstoppen i Porsche-salg. Foto: Antti Hentinen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I november var det 431 nordmenn som fikk overlevert sin nye Porsche Taycan. Bilen, som koster fra i underkant av en million kroner og oppover, solgte mer enn både Volvo XC40, VW ID3 og en rekke andre «Norges-favoritter». Taycan var Norges 11. mest solgte bil i november. Hittil i år er det solgt nesten 1500 Taycan i Norge.

Vi er i fred med å bli verdens Porsche-land nummer ett, sett i forhold til befolkningen.

Gammel og ny

Noen som allerede har skaffet se gen Taycan, er Martin og Ann-Mari Sundvoll-Noreng. De har lenge eid en original Porsche 356 fra 1959, men da det skulle komme barn til verden, ble baksetet i disse bilene i minste laget:

- Det er ganske spesielt å ha den originale Porschen og den aller nyeste modellen side om side i garasjen. De kunne ikke vært mer forskjellige – en berømt for sin enkelhet og den andre utrolig avansert. Kontrasten er enorm, men jeg får den sportslige Porsche-følelsen når jeg kjører begge to, sier Martin.

En million kroner

Bestselgeren i Norge er Taycan Cross Turismo 4S, en familieutgave med fire dører og relativt stort bagasjerom. Den har to elektriske motorer som til sammen yter 571 hester, gjør 0-100 km/t på 4,1 sekunder, godt hjulpet av en avansert firehjulstrekk. Prisen, som er fri for avgifter, starter på rett over en million kroner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.