Selvkjørende biler

- Norge er blant landene som er best tilrettelagt for selvkjørende biler

Etter Nederland og Singapore er Norge det landet i verden som er best tilrettelagt for selvkjørende biler, ifølge ny rapport.

HER ER NORGE BLANT TOPP 3: Norge er på pallen i en kåring over landene i verden som er best tilrettelagt for selvkjørende biler, kun slått av Nederland og Singapore. Vi henger imidlertid ikke så godt med når det kommer til veistandard ... Foto: Shutterstock/NTB scanpix
HER ER NORGE BLANT TOPP 3: Norge er på pallen i en kåring over landene i verden som er best tilrettelagt for selvkjørende biler, kun slått av Nederland og Singapore. Vi henger imidlertid ikke så godt med når det kommer til veistandard ... Foto: Shutterstock/NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I en ny rapport analyserer KPMG hvor godt (eller dårlig) forberedt 25 land er for selvkjørende biler. Det er andre gang rapporten utgis, og det er første året at Norge med i rapporten. Og det med hell:

Øverst på listen troner Nederland foran Singapore - og Norge på tredjeplass.

Det betyr at vi faktisk slår land som USA, Japan, Tyskland (og Sverige). Det er totalt 25 land på listen (du kan se hele listen og rankingen nederst i artikkelen).

Et annet spørsmål denne rapporten aktualiserer er imidlertid hvor mye bruk Norge har for være på pallen i dette «racet»: Ifølge en tysk test av de autonome systemene i ti bilmodeller kan vi bare glemme drømmen om selvkjørende biler på en god stund:

Biler blir ikke selvkjørende i overskuelig framtid er konklusjonen.

- Elbilene er mye av grunnen

Selvkjørende biler, også kalt autonome biler, er altså biler som i større eller mindre grad kan kjøre selv. Rapporten handler om alle grader av selvkjørende teknologi fra assistanse til å holde rett fil til at du «sitter på» og bilen kjører helt selv.

Rapporten har målt ulike kriterier for hvor klare ulike land er for å ta imot denne teknologien. De har blant annet sett på hvor positive myndighetene i landene er overfor denne nye teknologien, da det selvsagt ikke er mulig å innføre denne typen teknologi dersom det ikke er lov å bruke den i praksis.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer