Billigst på elbil, men ...

... Norge er dyrest i Europa for fossilbiler

Undersøkelse viser at Norge er landet i verdensdelen hvor det er dyrest å eie en bensin- eller dieselbil.

DYRT I NORGE: Det koster 6.945 kroner i måneden å kjøre en bensinbil i Norge. Dette er over 2.000 kroner mer en gjennomsnittet i europeiske land, viser Leaseplans Car Cost Index 2018. Foto: Rune Korsvoll
DYRT I NORGE: Det koster 6.945 kroner i måneden å kjøre en bensinbil i Norge. Dette er over 2.000 kroner mer en gjennomsnittet i europeiske land, viser Leaseplans Car Cost Index 2018. Foto: Rune Korsvoll Vis mer
Publisert

Det er leasingselskapet Leaseplan som har gjort en analyse av hvor mye det faktisk kostet å eie en liten eller mellomstor bil, i 21 forskjellige land i Europa, i 2018. Her har de tatt høyde for bileiernes kostnader til kjøp av bilen og avskrivninger, drivstoff, forskjellige avgifter, forsikring og vedlikehold.

Leasingselskapets Car Cost Index viser at det koster 6.945 kroner (731 euro) i måneden å eie en bensinbil og 6.859 kroner (722 euro) i måneden å eie en dieselbil i Norge. Det er nesten 2.000 kroner mer enn gjennomsnittet i de andre europeiske landene.

De ekstra utgiftene skyldes i første rekke høyere nybilavgift og veiavgifter. Det billigste landet i Europa å eie en bensinbil er Romania, med bare 3.354 kroner (353 euro) i måneden.

Billigst på elbil

Men det er ett lyspunkt.

  • Når det gjelder elektriske biler kommer Norge gunstigere ut enn alle andre europeiske land det er naturlig å sammenlikne oss med.

Dette skyldes selvfølgelig alle fordelene politikerne har gitt de elektriske bilene, som fritak for engangsavgift, moms og trafikkforsikringsavgift (tidligere årsavgift), samt gratis passering i bommene. Ifølge Leaseplan er Norge det eneste landet i Europa der det er billigere å eie en elektrisk bil, enn en bensin- eller dieselbil.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer