Mercedes-Benz EQC kan nå reserveres

Norge først i verden for el-SUV-en til Mercedes

Nå kan du stille deg først i køen.

KAN RESERVERES: Mercedes satser tungt på elbil og først ut av neste generasjon er denne - EQC, foreløpig vist som EQ Concept, her på bilutstillingen i Frankfurt. Foto: Rune M. Nesheim
KAN RESERVERES: Mercedes satser tungt på elbil og først ut av neste generasjon er denne - EQC, foreløpig vist som EQ Concept, her på bilutstillingen i Frankfurt. Foto: Rune M. Nesheim Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det begynte med at Mercedes-Benz ga oss et innblikk i kommende elbil-utvikling på forsommeren 2016. Så, på bilutstillingen i Paris samme høst, viste den tyske premiumprodusenten sitt konsept Generation EQ og annonserte EQ som undermerket for elektrifiserte modeller fra Mercedes.

Det nye merket er et ordspill basert på IQ, hvor I-en byttes ut med E for «elektrisk». Det skal bety «elektrisk intelligens» og har de fire grunnbestanddelene «oppkoblet», «autonom», «delt» og «elektrisk».

Våren 2017 ble planene mer detaljerte og Mercedes bekreftet at de skal lansere ti nye elbiler fra nå til 2022.

Nordmenn får sjansen først

Den elektriske SUV-en vises nå i Frankfurt, der Mercedes også har avduket en helt ny og mindre elbil, kompakte EQA. Norske kunder kan nå reservere neste generasjons elbil fra Mercedes-Benz, som de første og eneste i verden.

Produksjonsmodellen blir firehjulsdrevet, blir på størrelse med dagens GLC og får ifølge produsenten 500 km rekkevidde. Designen vil bli sterkt inspirert av Concept EQ på disse bildene. Bilen kommer til Norge i 2019 og vil da bli en konkurrent til blant annet Jaguar iPace - som nordmenn allerede i flere måneder har stått i kø for å få kjøpe.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer