Verdens beste og verste byer å kjøre i

«Norge har verdens høyeste drivstoffpriser»

Det kommer fram i statistikk om verdens beste byer å kjøre bil i.

«VERDENS DYRESTE»: 2. januar i år var det rekorddyrt drivstoff på Shell-stasjonen på Mortensrud, utenfor Oslo. Til tross for at det var mer én krone billigere i august ble Oslo målt som verdens dyreste i tyske Kfzteile24s undersøkelse. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
«VERDENS DYRESTE»: 2. januar i år var det rekorddyrt drivstoff på Shell-stasjonen på Mortensrud, utenfor Oslo. Til tross for at det var mer én krone billigere i august ble Oslo målt som verdens dyreste i tyske Kfzteile24s undersøkelse. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er den store, nettbaserte, tyske bildel-butikken kfzteile24.de som har tatt seg bryet med å samle data fra 100 av verdens mest trafikkerte byer.

I undersøkelsen er det satt sammen en poengsum, regnet ut etter ni forskjellige preferanser:

Pris på bensin, diesel og parkering, kollektivtransport-tilbud, hastighet fra sentrum til flyplassen, luftforurensning, skader i trafikken, veikvalitet, samt sinne i trafikken.

Basert på disse dataene, kommer ikke Oslo bedre ut enn som nummer 37 totalt.

Lenger ned i saken kan du se hvordan hovedstaden kommer ut, sammenlignet med topp ti og de andre nordiske landenes hovedsteder.

Økende kø-problem

Som Dinside har skrevet om tidligere skal køene inn og ut av Oslo, ifølge Tomtom, ha skyld i at hovedstadstrafikken er blant de med dårligst utvikling i verden.

Ifølge Kfzteile24 kommer Oslo på en delt 40. plass (med sju andre) for sin kø-utfordring.

Det er faktisk ikke så verst. For det er bare tre segmenter hvor Norges hovedstad gjør det bedre. «Veisinne» («road rage») eller trafikkmentalitet sender hovedstaden til 9. plass, mens kvaliteten på veiene kvalifiserer til en 82. plass.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer