Trafikkbøter i verden:

Norge snille med mobilsynderne

Til tross for strengere sanksjoner mot mobilbruk i bil, har Norge blant de mildeste straffene.

«SNILL STRAFF»: De som benytter mobiltelefon i trafikken blir ikke hardt straffet i Norge, om vi sammenligner med de andre OECD-landene. Foto: Øystein B. Fossum
«SNILL STRAFF»: De som benytter mobiltelefon i trafikken blir ikke hardt straffet i Norge, om vi sammenligner med de andre OECD-landene. Foto: Øystein B. Fossum Vis mer
Publisert

Det siste året har det vært ekstra fokus på mobiltelefon-bruk bak rattet i her i landet. Det har blant annet ført til strengere sanksjoner fra det offentlige, gjeldende fra nyttår i år.

Norge er kjent for strenge bøter i trafikken - vi har for eksempel de klart høyeste bøtene for å kjøre for fort, både når vi sammenligner med de nordiske og internasjonale OECD-landene.

Men. Når det kommer til mobilbruk på rattet, er vi faktisk ikke like strenge. Her er faktisk land fra hele verden foran oss på lista.

8. eller 19. plass

Land som Canada (£215), Israel og Island (begge £213) har høyere bøter enn Norge. Man må faktisk helt ned på åttendeplass for å finne landet med verdens høyeste fartsbøter.

Det viser statistikk fra britiske Go Compare, som driver med sammenligning av forsikringer.

Her på berget får man et forelegg på 1.700 kroner (£155), samt to prikker i førerkortet, om man blir stoppet av politiet for ulovlig mobilbruk. Tar man imidlertid høyde for hvor mye gjennomsnittspersonen tjener, i de forskjellige landene, kommer Norge enda lenger ned på lista:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer