Norges billigste bil

Nissan Pixo har en innstegspris på bare 117.400 kroner og er dermed den rimeligste bilen du kan få kjøpt her i landet.

Nissan Pixo kan friste med innstegspris på drøye 117.000 kroner - og er dermed Norges rimeligste bil.
Nissan Pixo kan friste med innstegspris på drøye 117.000 kroner - og er dermed Norges rimeligste bil. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Egentlig ble minibilen Nissan Pixo lansert i Norge allerede den 10. august i år. Men Nissan-importøren hadde kun fått tak i 30 biler og disse ble raskt solgt ut. Derfor vil Pixo bli "relansert" i januar, da importøren regner med å igjen ha biler for salg.

Det som gjør Pixo så interessant, er altså at den altså er oppsiktsvekkende billig. Med en innstegspris pålydende 117.400 kroner, er den 1.500 kroner rimeligere enn innstegsvarianten av Toyota Aygo (118.900 kr). Ifølge Opplysningsrådet for Veitrafikken (OFV) var Aygo Norges billigste bil inntil Pixo kom på banen i august.

For ordens skyld kan det nevnes at personbilen Pixo også er betydelig rimeligere enn Norges billigste varebil. Ifølge OFV er det Opel Combo 1.4 som innehar denne tittelen. Combo 1.4 koster 138.100 kroner.

Ikke så billig i praksis

Som så ofte tidligere, skal vi også denne gangen understreke at listepris ikke er det samme som virkelig pris. Når frakt- og leveringsomkostninger er betalt - og metallic lakk og vinterhjul er på plass - snakker vi ikke lenger om 117.400 kroner, men heller rundt 140.000 kroner. Disse sure ekstrautgiftene er imidlertid ikke unike for Pixo, men klynger seg fast som nissen på lasset uansett hvilken nybil du skulle velge å kjøpe.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer