Norges billigste firehjulstrekkere

Lyst på firehjulsdrift? Men begrenset budsjett? Fortvil ikke, det finnes faktisk en rekke folkelig prisede firehjulstrekkere i det norske markedet.

Toyota Urban Cruiser (f.v), Skoda Yeti og Suzuki Grand Vitara 3D har alle innstegspriser under 300.000 kroner. Foto: Per Ervland
Toyota Urban Cruiser (f.v), Skoda Yeti og Suzuki Grand Vitara 3D har alle innstegspriser under 300.000 kroner. Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ifølge Opplysningsrådet for Veitrafikken (OFV) er Daihatsu Sirion for tiden Norges absolutt rimeligste firehjulsdrevne bil. Den 363 centimeter lange Sirion 1.3 SX 4WD kan skilte med en innstegspris på beskjedne 185.000 kroner. Det betyr at den rimeligste Sirion-utgaven ikke koster spesielt mye mer enn en ordinær, forhjulsdrevet småbil.

Sirion mangler imidlertid den essensielle teknologien antiskrens (ESP). Dette gjelder også flere av de andre bilene på vår liste, noe vi skal komme tilbake til.

Under 300.000 kroner

Sirion er langt i fra den eneste rimelige personbilen med drift på alle hjul. Vi har sortert ut samtlige firehjulstrekkere med innstegspris under 300.000 kroner og endte opp med hele 12 modeller og 20 modellvarianter fra seks bilprodusenter.

Mange av bilene er selvsagt relativt små biler med bensinmotor og femtrinns manuell girkasse. Men langt fra alle. Vi fant fire alternativer med dieselmotor, like mange med sekstrinns manuell girkasse og seks biler med automatgirkasse.

Billigst med automat

Daihatsu er blant merkene som kan tilby automatkasse. Og også her klarer det Toyota-eide merket å tilby den rimeligste modellen. Daihatsu Sirion 1.3 S med firehjulsdrift og firetrinns automatgirkasse starter faktisk på 200.000 kroner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer