Norges billigste firehjulstrekkere

Biler med firehjulsdrift er ofte dyre. Men det finnes unntak. Vi gir deg oversikten over de mest folkelige firehjulstrekkerne.

Publisert
Sist oppdatert

Som du vil se av listen under, finnes det i dag 11 firehjulsdrevne bilmodeller med startpris under 300.000 kroner i det norske markedet. Den aller rimeligste av disse er lille Daihatsu Sirion, som starter på bare 185.000 kroner. Riktignok skal det understrekes at denne prisen, i likhet med de andre prisene vi oppgir i denne artikkelen, er en veiledende importørpris hentet fra Opplysningsrådet for Veitrafikken (OFV). Det betyr at prisen ikke inkluderer frakt- og leveringsomkostninger, vinterhjul eller metallic lakk. Likevel, 185.000 kroner for en japansk bil (Daihatsu eies av Toyota) med firehjulsdrift og en 87-hesters motor er en oppsiktsvekkende lav pris i bilavgiftslandet Norge.

På en prismessig andreplass finner vi Fiat Panda 4WD Climbing, som koster 190.000 kroner. Pandaen er imidlertid både mindre og langt svakere motorisert enn Sirion.

Diesel

Alle de andre bilene på listen koster over 200.000 kroner. Den kanskje mest interessante av disse er Skoda Octavia 4x4, som koster 294.000 kroner. Med sine 457 lengdecentimeter er Octavia den største bilen på vår liste. Den er også en av bare tre biler som kan skilte med dieselmotor i denne prisklassen. De to andre er Subaru Impreza og Suzuki SX4, som begge koster 300.000 kroner med diesel under panseret og dermed er dyrere enn Octavia. Legg imidlertid merke til at Impreza kan skilte med hele 150 dieselhester.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer