Norges dyreste hyttevei

Påskeferien står for tur, men de er først når du kommer hjem at du får bompenge-sjokket. I hvert fall dersom du skal til en av de mange feriestedene i Gudbrandsdalen.

SVINDYRT: Vi har sjekket hva du må betale i bommene til de mest populære påskeferie-stedene. E6 nordover fra Oslo mot Hafjell, Kvitfjell og de andre populær feriestedene, er klart dyrest. Foto: Rune Korsvoll
SVINDYRT: Vi har sjekket hva du må betale i bommene til de mest populære påskeferie-stedene. E6 nordover fra Oslo mot Hafjell, Kvitfjell og de andre populær feriestedene, er klart dyrest. Foto: Rune Korsvoll Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Oppover Gudbrandsdalen, nordover fra Oslo, ligger hytteområdene tett i tett. Sjusjøen, Hafjell, Kvitfjell og Gålå er bare noen av områdene der mange på Østlandet har hytte.

E6 i dette området er stadig oppgradert og er i dag flott, firefelts motorvei helt fram til Moelv. Det må bilistene betale dyrt for i form av bompenger.

Vi har sjekket prisen du må betale i bommene på strekningen fra Sandvika utenfor Oslo til Otta og hjem igjen på en typisk påsketur til hytta. Kjører du en dieselbil koster det deg nå 1012 kroner bare i bompenger, dersom du ikke har Autopass med bombrikke. Med bombrikke i bilen, er prisen 705 kroner, ifølge Bompengekalkulator.no, som hevder å være den best oppdaterte i Norge,

Elbil-tabben

For en bensinbil er prisen i bommene noe rimeligere - henholdsvis 980 og 691 kroner uten og med bombrikke. Det er med andre ord en god del å spare med en Autopass-avtale.

Kjører du elbil er det i hvert fall all grunn til å skaffe seg bombrikke. Denne turen koster deg bare 263 kroner dersom du har Autopass-avtale, men hele 860 kroner uten. Skal du få elbil-rabatten i bommene, må du med andre ord ha en bombrikke.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer