DS3 Crossback E-Tense

Norges første test av elektrisk SUV fra DS

I høst får de første, norske kundene den elektriske bilen fra det nye bilmerket. Vi har allerede kjørt den!

ELEKTRISK FOLKEBIL: Med en rekkevidde på 320 kilometer og en pris fra 312.000 kroner har DS3 Crossback E-Tense mye av det som skal til for å bli en suksess i Norge. Som første norske medium har vi prøvekjørt bilen. Foto: DS
ELEKTRISK FOLKEBIL: Med en rekkevidde på 320 kilometer og en pris fra 312.000 kroner har DS3 Crossback E-Tense mye av det som skal til for å bli en suksess i Norge. Som første norske medium har vi prøvekjørt bilen. Foto: DS Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Har du ikke hørt om DS? Det er ikke så merkelig, for dette er det nyeste bilmerket til franske PSA – Peugeot Citroën Automobile. Så langt finnes det bare fem forhandlere i Norge, og salget har hittil ikke tatt av. Men det kan det nå bli en forandring på.

DS 3 Crossback er den første bilen på en ny plattform. Selv om den også kommer med bensin- og dieselmotor, er det den elektriske utgaven som kommer til å stå for nesten hele salget i Norge. DS-sjefen sier at de vil være i stand til å levere alle de elbilene norske kunder vil ha. Ingen lang venteliste, med andre ord.

Dette var verdens mest solgte elbiler i 2018.

Lettkjørt og rask

Crossback E-Tense føles som en helt vanlig bil å kjøre. Designerne har riktignok forsøkt å lage interiøret litt annerledes, men det er likevel lett å finne seg til rette bak rattet.

All betjening er som på den vanlige bensinutgaven. Vi sitter litt høyere her, enn i vanlige biler, og har litt bedre oversikt ut. Med trinnløs kraftoverføring er bilen dessuten lettkjørt. De nye komfort-setene i bilen passer oss bra.

Og den er kjapp - selv om den elektriske motoren ikke på mer enn 136 hester. Det høres ikke imponerende ut, sammenliknet med hva en del andre elbiler kommer med, men dreiemomentet på 260 newtonmeter er der umiddelbart når du rører gasspedalen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer