Så gamle er de som kjøper bil i Norge

Norges «gamlis-biler»

Noen bestselger-modeller i Norge har en godt voksen kundegruppe - selv når de forsøker å henvende seg til yngre kjøpere.

«GAMLIS-UNGDOM»? Med SUV-en XC40 forsøker Volvo å tiltrekke seg urbane småbarnsfamilier, men norsk statistikk viser at gjennomsnittskunden til denne bilen er 61 år. Foto: Øystein B. Fossum
«GAMLIS-UNGDOM»? Med SUV-en XC40 forsøker Volvo å tiltrekke seg urbane småbarnsfamilier, men norsk statistikk viser at gjennomsnittskunden til denne bilen er 61 år. Foto: Øystein B. Fossum Vis mer
Publisert

Av de mestselgende bilmodellene i Norge er det Tesla Model 3 som har de desidert yngste kundene, skal vi tro statistikk fra nettstedet Bilbransje24.

Gjennomsnittsalderen på Teslas «billigbil»-kunder er beskjedne 43 år, blant de 2081 bilene som var nyregistrert ved utgangen av august 2020.

VW Golf-, Hyundai Ioniq- og MG ZS-kjøperne er fire år eldre (47) enn Model 3-kundene, ifølge statistikken.

«Ungdomsmerke»

Ser vi på merke - ikke bare modell - er det en mindre kjent bilprodusent som har de yngste kundene. Spanske Seat, eid av tyske Volkswagen, har ikke solgt nok biler til at modellene kan vises i statistikken, men samlet som merke er deres kunder bare 44 år i gjennomsnitt - det samme som Tesla-kundene, om vi også tar med de som kjøper Model S og Model X.

Av merker som har kundegrupper med snittalder 50 år eller yngre kommer også kinesiske MG (47 år), Audi (50 år), Mini (50 år), Nissan, (50 år), Polestar (50 år) og Skoda (50 år) under «sperregrensa».

«Gamlis-biler»

Det er imidlertid to bilprodusenter som utmerker seg kraftig, når de kommer til den andre enden av skalaen - de mer voksne kundene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer