Årets mest solgte bil 2020

Norges klart mest populære bil

Mens alles øyne var rettet mot Audi e-trons nybilsalg, var det en helt annen bil som faktisk ble 2020s suverent mest solgte bil!

MEST SOLGT I NORGE: VW Golf er fortsatt Norges mest solgte bil - om vi tar med brukt og bruktimport, i tillegg til nysalget. Foto: Øystein B. Fossum
MEST SOLGT I NORGE: VW Golf er fortsatt Norges mest solgte bil - om vi tar med brukt og bruktimport, i tillegg til nysalget. Foto: Øystein B. Fossum Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den elektriske SUV-en Audi e-tron gikk seirende ut av konkurransen om å bli Norges mest solgte bil i fjor. Premium-bilen markerte seg med hele 9227 nyregistrerte biler på ett år - en heftig «personlig» rekord for Audi i Norge.

Et godt stykke bak endte Tesla Model 3 (7770) - etter en fantastisk sluttspurt - og VW ID.3 (7754).

Ikke mest solgt

Men! Nordmenn flest kjøper ikke nye biler. De fleste kjøper brukt, og her er det store «mørketall» - tall som ikke har kommet så godt fram tidligere. Rekordmange 519 288 brukte biler skiftet nemlig eier i Norge i løpet av fjoråret.

I tillegg er det en del som kjøper såkalt bruktimporterte biler - noen godt brukt, mens andre er omtrent like ferske som de som ruller ut fra produksjonslinjene til bilfabrikkene.

Siden noen importører har slitt med å få nok biler, har de i noen tilfeller valgt å hente dem via andre land. Kia e-Soul er et godt eksempel på en bil som i stor skala har blitt solgt som bruktimport i Norge, men som knapt har rullet noen kilometer på telleren.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer