Norges mest populære biler

Listen over fjorårets mest populære biler domineres av Toyota og Volkswagen. Men hvis man kikker nærmere på tallene åpenbares flere overraskelser.

Publisert
Sist oppdatert

Ville du for eksempel tippet at det i fjor ble solgt flere Volvo V70 enn Ford Focus? Det ble det faktisk. Til tross for at V70 har en startpris på 400.000 kroner, ble det solgt hele 1.767 stykker i 2003, noe som ga V70 en 14. plass på listen over Norges mest kjøpte personbiler. Den langt mer folkelige Ford Focus, som har en startpris på 176.000 kroner, måtte nøye seg med 15. plassen (1.688 biler). Dermed har det gått fort utforbakke med Focus, som i 1999 og 2000 var Norges fjerde mest solgte bil.

E-klasse banket Vectra

Interessant er det også at Mercedes-Benz E-klasse, som starter på nesten 500.000 kroner, solgte bedre enn en bil som Opel Vectra. Mens det i 2003 ble solgt 1.319 E-klasser, fikk Opel-forhandlerne kun solgt 1.115 Vectraer. Dette til tross for at det kom en helt ny Vectra våren 2003 og at startprisen er under 240.000 kroner.

Årsaken til at E-klasse har solgt så godt, har selvsagt sammenheng med at bilen er svært populær i taxi-næringen. Likevel må den norske Opel-importøren oppleve det som et nederlag å bli slått av en såpass dyr modell som E-klasse.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer