Norges mest populære bilfarger

Nesten én av tre norske nybilkjøpere velger sort bil. Norske bilfargepreferanser avviker sterkt fra resten av verden.

JUBILANT: RAV4 har kommet i fire generasjoner og uttallige farger. Illustrasjon: TOYOTA
JUBILANT: RAV4 har kommet i fire generasjoner og uttallige farger. Illustrasjon: TOYOTA Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Svart skal det være. Det mente i hvert fall hele 30,4 prosent av de norske nybilkjøperne i 2008. Det går frem av statistikk fra Opplysningsrådet for Veitrafikken (OFV) (se tabell nederst i artikkelen). Det betyr at nordmenn er langt gladere i denne fargen enn resten av verdens bilkjøpere. På grunnlag av statistikk fra DuPont (les mer i denne artikkelen) har vi regnet oss frem til at "kun" 19,8 prosent av verdens nybiler i 2008 var lakkert i svart.

Også når vi sammenligner oss med våre europeiske naboland viser det seg at nordmenn har en egen forkjærlighet for denne mørkeste av alle farger. I Europa for øvrig utgjorde svart 26 prosent av nybilsalget i fjor.

Kommunefargen

Var du blant dem som trodde at sølv er Norges mest populære bilfarge? Vel, da tok du dobbelt feil. Sølv dukker nemlig først opp på tredjeplass. På andreplass finner vi i stedet fargen grå, som prydet hele 25,8 prosent av nybilene som ble solgt i fjor. Det betyr blant annet at mer enn én av fire nybilkjøpere valgte denne fargen, som i mange sammenhenger anses å være den minst spennende av alle farger.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer