Norges mest populære bilmerker

Volkswagen er Norges mest populære bilmerke de siste årene, men Toyota ligger hakk i hæl. Opel og Ford er så godt som jevnstore, mens Mercedes-Benz er dobbelt så utbredt som BMW her i landet.

Publisert
Sist oppdatert

Norges totale bilpark består av drøye 2,4 millioner biler, hvorav drøye 1,9 millioner personbiler. Det betyr at personbilbestanden er doblet siden 1975. Den gangen klarte den norske befolkning seg med 950.000 personbiler.

Toyota er i dag Norges mest solgte bilmerke, men det er Volkswagen som regjerer når vi snakker om totalbestand. Nesten 240.000 Volkswagen-biler ruller omkring på norske veier, noe som betyr at mer enn hver tiende norsk-registrerte bil faktisk er en Volkswagen.

Toyota på andreplass

Toyota er imidlertid ikke så langt unna. Med stort og smått finnes det nesten 212.000 Toyotaer her i landet, noe som betyr at Toyota befinner seg i en egen divisjon sammen med Volkswagen.

I andredivisjon finner vi Opel og Ford, som er utrolig jevne. Opel leder med snaue 177.000 biler, mens Ford er hakk i hæl med drøye 174.000 eksemplarer på veiene.

Hvis vi legger sammen tallene for de fire mest utbredte merkene, kommer vi opp i mer enn 800.000 biler. Det betyr at fire av ti biler du ser på veien statistisk sett har et Volkswagen-, Toyota-, Ford- eller Opel-logo på hekken.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer