Audi tilbakekaller 100 000 biler

Norges mest solgte bil tilbakekalles

100 000 Audi-biler må tilbake til verkstedet, fordi dekkene slites særdeles raskt. Her hjemme blir Norges mest solgte bil i 2020 kraftig berørt.

100 000 AUDI-BILER: Etter et verkstedbesøk i fjor, for å skifte en rusten bolt i bakstillingen, ble ikke hjulstillingen justert. Nå opplever eierne at bakdekkene blir raskt utslitt. Foto: Rune Korsvoll
100 000 AUDI-BILER: Etter et verkstedbesøk i fjor, for å skifte en rusten bolt i bakstillingen, ble ikke hjulstillingen justert. Nå opplever eierne at bakdekkene blir raskt utslitt. Foto: Rune Korsvoll Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Elektriske Audi e-tron, som har vært en av Norges desidert mest solgte nybiler de siste årene, er én av modellene som er berørt av den store tilbakekallingen som Audi nå er i gang med. I tillegg er de ikke elektriske modellene A4, A5, A6, A7, A8, Q5 og Q7 berørt.

I praksis vil det si nesten hele modellspekteret til den tyske bilprodusenten. Bilene det er snakk om skal være produsert mellom november 2019 og april 2021.

I denne perioden ble det solgt hele 12 477 Audi e-tron i Norge, skal vi tro registreringstallene fra Opplysningsrådet for veitrafikken (OFV). Elbilen ble Norges mest solgte nybil i 2020.

I juli i fjor kalte Audi tilbake nesten 150 000 biler for å kontrollere og skifte ut mutteren på en bolt i bakstillingen på disse bilmodellene. Mutteren var utsatt for rust, med det resultat at den kunne ryke under belastning og medføre at kjøreegenskapene til bilen ville bli kraftig redusert , ifølge nettstedet car-recalls.eu.

Kan miste lufttrykket

Kunder som fikk reparert bilene sine i fjor, har i ettertid klaget på at bakdekkene på bilene blir utslitt etter kort tid. Det viser seg nå at verkstedene glemte en viktig ting etter utskifting av den aktuelle bolten: å justere spissingen på hjulene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer