Gatebil-helg:

Norges råeste Boble?

Sven A. Straume fra Bergen elsker ting som er litt gamle – også den gamle motorsporten Gruppe B Rally. Derfor eier han i dag en motorsykkel som ser ut som noe fra en Quentin Tarantino-film, og en helt spesiell Boble som kan kjøre fra det meste.

RÅSKINN: Sven aner ikke hvor mange hester det sitter i Bobla, men antar at det kan være opp imot 700. Foto: Kaj Alver
RÅSKINN: Sven aner ikke hvor mange hester det sitter i Bobla, men antar at det kan være opp imot 700. Foto: Kaj Alver Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Skal du få sett det drøyeste innen bilkjøring, er det bare å svinge innom Gatebil på Rudskogen Motorsenter i helga. En som drømmer om å kjøre Gatebil Extreme, er Sven og Bobla hans.

Brutalt

Gruppe B er for lengst død – kanskje heldigvis, for det gikk på livet løs for både tilskuere og deltagere. Men motorsporten Gruppe B står igjen i historien som den mest brutale.

Det handlet om å ta ting videre konstant. Når en grense føltes å være nådd, sprengte man den til neste gang ved å ta det hele et steg videre. Slik har det også vært med denne Bobla.

Mitsu-motor

Vi var ute på et oppdrag i et større garasjelokale hvor det var flere som leide plass. Den aktuelle bilen vi var der for å ta bilder av, hadde sin bås – mens det var flere andre båser lukket med diverse presenninger og lignende.

«Har du sett den som står her inne, da».

Det er eieren av bilen vi er ute for å fotografere som spør.

Svaret er nei. Det har vi ikke. Og vi får ikke sett den da heller, annet enn noe konturer gjennom en presenning dekket av støv, gammel lakk og slikt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer