Ukens Gatebil: VW Polo med power

Norges raskeste Polo!

Det er få som hever noe øyenbryn når Ørjan kommer trillende i sin tilsynelatende uskyldige VW Polo … diesel.

DISKRÉ: Det er samme hvor du ser – du kan ikke avsløre denne. Heller ikke fronten er modifisert for å innta mer luft til motoren. Foto: Kaj Alver
DISKRÉ: Det er samme hvor du ser – du kan ikke avsløre denne. Heller ikke fronten er modifisert for å innta mer luft til motoren. Foto: Kaj Alver Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vi er nesten alle glade i «underdogen». Har man et hjerte, heier man som oftest på den som har minst forutsetninger for å vinne. Se bare på David og Goliat.

Slik er det ofte for Ørjan. Nesten uansett hvor han stiller opp, er han – eller bilen da - minst. Likevel slår han godt fra seg, i vektklasser langt over sin egen!

Sjelden

Det er begrenset hvor mye man kan bruke av tid på å kikke på bilen til Ørjan. Ved første øyekast ser den egentlig bare ut som en bil man møter en haug av i trafikken - en helt ordinær småbil. Men allerede fra fabrikkens samlebånd, var den faktisk litt spesiell.

- Det er en Polo 1,9 TDI Highline. Disse bilene var dyrere enn Polo GTI, og derfor var det ikke spesielt mange som kjøpte dem – og de har vel blitt ganske sjeldne, ettersom det var få som tok dem inn for salg, forteller han.

Disse utgavene ble spekket med utstyr til å være småbiler og fikk altså blant annet 6-trinns girkasse og navigasjon som standard. Highline kom også med litt annet interiør, andre hjul og diverse småtterier, men likevel skal du kjenne til bilmerket ganske godt for å se at dette er en av de mer påkosta modellene. Ja – de kunne også overraske ut fra lyskryssene, for dieselmotoren ytet 131 hester originalt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer