Tysk økonomimagasin hevder:

Norgesbil med «massive programvare­problemer»

Ifølge tyske Manager Magazin sliter bilen VW håper skal bli Norges mest solgte i 2020 med ufullstendig datasystem. - Har vært planen hele tiden, sier importøren.

NORGESBIL 2020? VW-importøren, her representert ved administrerende direktør Harald Edvardsen Eibak, har store forhåpninger til elbilen ID.3, som etter planen kommer på veien til sommeren. Nå er spørsmålet om programvarefeil kan forsinke utleveringene. Foto: Dinside
NORGESBIL 2020? VW-importøren, her representert ved administrerende direktør Harald Edvardsen Eibak, har store forhåpninger til elbilen ID.3, som etter planen kommer på veien til sommeren. Nå er spørsmålet om programvarefeil kan forsinke utleveringene. Foto: Dinside Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ifølge artikkelen i Manager Magazin, bygges ID. 3 med en uferdig systemarkitektur, noe som vil pågå i flere måneder. Dette skal angivelig kunne angå 20.000 biler – som er beregnet for det europeiske markedet. Disse vil komme til å måtte få en manuell programvare-oppdatering.

Hvor alvorlig?

Dessverre har vi ikke fått klarhet i hva slags feil det dreier seg om eller hva konsekvensene blir for bilene og salgsplanene. Manager Magazin hevder de er svært omfattende («massive»). Dessuten skal det være en komplisert oppgave å rette ut feilene.

Dette betyr at tusenvis av ID. 3-biler kommer til å bli parkert på innleid grunn frem til våren. Da skal IT-servicepersonal sendes ut for å foreta nødvendige rettelser ved å koble til mobilt datamateriell for å komplettere systemarkitekturen på de 10.000 første bilene. Det er planlagt å starte på den neste serien fra midten av mai måned, ifølge magasinet.

Kan ikke oppdateres trådløst

Dette betyr at totalt 20.000 ID.3 vil få manuell oppdatering før det vil bli mulig å oppgradere bilene trådløst, slik Tesla allerede har gjort lenge.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.