Renault Zoe med null stjerner i Euro NCAP

Norgesbil slaktes i test

Elbilen Renault Zoe er den tredje bilen i historien som ikke får en eneste stjerne i Euro NCAPs kollisjonstest.

TEST: Renault Zoe ble slaktet i ny krasjtest. Video: EuroNCAP. Vis mer
Publisert

For 20 år siden var Renault det første merket i historien til å oppnå fem stjerner og full score hos sikkerhetstesterne i Euro NCAP. Den gangen var det Renault Laguna som stod for de store milepælen.

Siden den gang, i 2001, har standardene hevet seg betraktelig for hva som skal til for å få både én, to, tre, fire eller fem stjerner. Likevel har det samtidig nærmest blitt regelen framfor unntaket at nye biler oppnår full score.

Da er det enda mer oppsiktsvekkende at Renault Zoe bare er den tredje bilen i historien til å ikke kvalifisere til en eneste stjerne i den anerkjente kollisjonstesten.

Populær i Norge

Renault Zoe er i Norge den niende mest solgte elbilen gjennom historien. Til dags dato er det solgt hele 15 260 eksemplarer her til lands. De fleste er dog registrert før inneværende år og eldre modeller enn bilen som nå får slakt.

Renault Zoe er meget populær i diverse tjenestebiler, både i det private og offentlige som for eksempel hjemmetjenesten. Vy benytter dessuten elbilen i sine bybiler i hovedstaden.

I 2013 fikk datidens Renault Zoe fem stjerner hos Euro NCAP. Den gangen oppnådde bilen 89/100 i beskyttelse av voksne, 80/100 i barnebeskyttelse, 66/100 i beskyttelse av myke trafikanter og 85/100 for sikkerhets-assistansen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.