Peugeot går for ladbart

Norgesfavoritt blir ladbar - og får 4x4

Forrige Peugeot 3008 ble levert som diesel-hybrid, men var ikke ladbar. Andre generasjon blir nå ladbar. Det samme gjelder andre generasjon av familiebilen 508.

HØY GT: Med firehjulsdrift, ladbar hybrid drivlinje og 300 hestekrefter, tar Peugeots norgesfavoritt og tidligere årets bil 3008 et stort skritt fremover. Foto: Jamieson Pothecary
HØY GT: Med firehjulsdrift, ladbar hybrid drivlinje og 300 hestekrefter, tar Peugeots norgesfavoritt og tidligere årets bil 3008 et stort skritt fremover. Foto: Jamieson Pothecary Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Joda, vi har fortalt om Peugeots nye ladbare modeller tidligere, da vi kunne vise dere den lekre konseptbilen, med hint tilbake til Peugeot 504 Coupe fra 1968, ved navn e-Legend.

Men nå er de offisielt vist etter å ha blitt avduket på bilutstillingen i Paris. Og i den anledning, intervjuet vi Stian Gihle, som er kommunikasjonsdirektør for både Peugeot og Citroën i Norge:

De nye ladbare hybridene kommer i tillegg til dagens modeller, og presenteres av Peugeot som kraftig motoriserte lavutslippsbiler. Modellene som er på vei vil få navnene Hybrid eller Hybrid4, alt ettersom modellen har firehjulsdrift eller ikke.

Alle modellene er basert på kjente modeller og 1,6-liters bensinmotorer med turbo. Automatgirkassen har 8 gir og har fått navnet e-EAT8.

Elektrifisert bakaksel

På Hybrid4 har multilenke-hjulopphenget blitt utstyrt med en elektrisk motor med 110 hestekrefter. Det er denne motoren som gir bilen firehjulsdrift.

Energikilden til de elektriske motorene er et 300 volt Litiumion batteri som er plassert under baksetet på begge motorvarianter

GT-SUV

Denne heter 3008 GT Hybrid4. Den presenteres altså som en ladbar SUV med 300 hestekrefter og firehjulsdrift. Bensinmotoren yter 200 hestekrefter og kompletteres med en elektrisk motor både foran og bak. Disse yter 110 hestekrefter per stykk.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer