Opel starter salget av Ampera-e igjen

Norgesfavoritten gjør sjokk-comeback

Opel Norge sluttet å skrive kontrakter på Opel Ampera-e i oktober 2017. Halvannet år etterpå overrasker de alle.

POPULÆR: Da Opel lanserte Ampera-e i Norge i 2017, var det den første elbilen med lang rekkevidde og gunstig pris. Over 4.000 nordmenn kjøpte bilen, men General Motors klarte ikke å produsere nok biler. Foto: Opel
POPULÆR: Da Opel lanserte Ampera-e i Norge i 2017, var det den første elbilen med lang rekkevidde og gunstig pris. Over 4.000 nordmenn kjøpte bilen, men General Motors klarte ikke å produsere nok biler. Foto: Opel Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Etter at franske PSA kjøpte Opel fra General Motors i fjor, trodde de fleste at dagene var talte for den ettertraktede elbilen Ampera-e. Nå starter imidlertid Opel salget av den populære elbilen i Norge igjen.

Opel Ampera-e var den første elbilen med lang rekkevidde og gunstig pris, som ble introdusert for norske bilkjøpere. Rekkevidden ble oppgitt til 500 kilometer og prisen satt til under 300.000 kroner. Mange tusen skrev seg på venteliste, og da det ble åpnet for å skrive kontrakter, var det 4.000 nordmenn som kjøpte bilen.

Meget populær

Det var ikke så rart at mange ville ha elbilen, som blant annet fikk terning-kast seks hos Dinside, før den senere ble kåret til Årets bil 2018.

Problemet var imidlertid at Ampera-e ble produsert hos General Motors (GM) i USA, og at de ikke prioriterte å lever nok biler til Norge. Det ble spekulert i at årsaken var at prisen i Norge var for lav, slik at GM tapte penger på hver bil som ble sendt til Europa. Den historien kan du lese mer om her.

Gjenåpner salget

Det gikk så langt at GM måtte be den norske Opel-importøren om å slutte å ta imot bestillinger av bilen og øke prisen på bilen kraftig.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer