Norgesny Jeep prøvekjørt

Nye Jeep Grand Cherokee er lansert i Norge og vi har kjørt den en liten tur.

Gjenkjennelig amerikansk stil over det påkostede førermiljøet i Jeep Grand Cherokee. Tradisjonell luksusfølelse kontrasterer med enkelte av konkurrentenes tyske hi-tec premium-stil. Foto: Knut Moberg
Gjenkjennelig amerikansk stil over det påkostede førermiljøet i Jeep Grand Cherokee. Tradisjonell luksusfølelse kontrasterer med enkelte av konkurrentenes tyske hi-tec premium-stil. Foto: Knut Moberg Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

"Alle andre er kopier", heter det i Jeeps reklametekster. Arrogant, javel - men det er et snev av sannhet i det. Allerede før annen verdenskrig la merket nemlig grunnlaget for det som skulle bli en svært utbredt bilkategori nær et halvt århundre senere.

Ny Jeep-lansering

Som en følge av at Jeep - en del av Chrysler-konsernet - kom i Fiats eie, sa den foregående importøren opp importavtalen. Merket har derfor vært fraværende på det norske nybilmarkedet en tid, men nå relanseres det altså for fullt.

Satser friskt

Det er firmaet RSA, fra før kjent som importør av Suzuki, Isuzu, Fiat og Alfa Romeo, som importerer Jeep til Norge - som vi kunne annonsere i mai i fjor. Det var meningen å lansere i oktober, men Jeeps internasjonale suksess gjorde at det rett og slett ikke var tilstrekkelig med biler. Nå er imidlertid lanseringen et faktum, og administrerende direktør Frank Dunvold uttrykker en sterk tro på merket.

Målet er nemlig å selge 900 eksemplarer i 2012, fordelt på de tre modellene som utgjør produktspekteret i dag:

  • Compass, folke-SUV utstyrt med 2,1-litersmotor fra Mercedes på 136 hestekrefter, priset fra kr. 400.000 (Nylig oppdatert/oppgradert).
  • Wrangler, den røffe offroaderen utstyrt med VM-dieselmotor på 200 hestekrefter. Pris: Fra 390.000 kroner på grønne skilter.
  • Helt nye Grand Cherokee, luksus-SUV-en som skal selges godt utstyrt og som starter på meget konkurransedyktige 800.000 kroner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer