Norgespremiere på Volkswagen Touareg

Her er de norske prisene på de norske modellene.

Norgespremiere på Volkswagen Touareg
Publisert
Sist oppdatert

Etter å ha prøvekjørt nye Touareg ga vi bilen en sterk femmer med følgende begrunnelse: Høy luksusfølelse, god på veien, fine motorer, samt lavere forbruk og utslipp.

Kort fortalt er altså den nye Touaregen en bil som fungerer som luksus-, terreng- og familiebil.

Fristet? Da er det bare å sjekke bankkontoen, for den rimeligste modellen starter på 829.570 kroner.

Så hva får du egentlig?

Kraftig oppdatering

Det mest opplagte er at nye Volkswagen Touareg har blitt både lenger og lavere enn forgjengeren. Spesielt det første er viktig, fordi du nå får langt bedre plass i baksetene enn tidligere. Innvendig har imidlertid Touareg gjennomgått en stille revolusjon, og her uttalte vår testsjåfør følgende: "dette er relativt traust og uspennende, men samtidig er det praktisk, oversiktlig og brukervennlig. I tillegg er luksusfølelsen til stede: Alt er veldimensjonert, virker godt skrudd sammen og med høyverdige materialer".

Les også: Nye Touareg prøvekjørt!

Motoralternativer og priser

Samtlige versjoner av den nye Volkswagen Touareg har firehjulstrekk og en åttetrinns tiptronic automatgirkasse som standard.

Merk deg at Volkswagen Touareg vil komme med to ulike systemer for firehjulstrekk. Alle modeller vil ha permanent firehjulstrekk med Torsen differensial og en klatreevne på 31 grader. Dette burde strengt tatt holde for de fleste, men vil du ta den helt ut kan du også bestille 3-literen på 240 hk med en Off-road pakke. Da får du i tillegg en fordelingskasse med høy og lav serie, samt senter- og bakdifferensialer. Med denne løsningen har den nye Touareg en klatreevne på inntil 45 grader.

  • I Norge regner man med at V6 TDI-motoren på 3,0 liter og 240 Hk vil bli den mest populære motoriseringen. Med 8 trinns Tiptronic vil denne ha en veiledende pris på 829.570 kroner. Vil du ha Off-road pakken i tillegg øker prisen til 866.890,-

    Det er også verdt å få med seg utslippskuttene her: De mer effektive common rail-motorene, den nye girkassen, lavere vekt og start-stopp systemet skal nå gi et forbruk ned mot 0,7 liter per mil. Utslippet er redusert fra 244 gram pr km til 195 gram pr. kilometer.


  • I tillegg leverer Volkswagen en 4,2 liters V8 TDI dieselmotor på hele 340 hk med 8 trinns Tiptronic. Siden prisen her er 1.340.590 vil nok likevel den bli et relativt sjeldent syn på veien.

  • Vi skal heller ikke glemme hybridversjonen, men merk deg at den først kommer i august. Hybriden vil ha en V6 TSI bensinmotor, som i kombinasjon med elektromotoren vil ha en samlet ytelse på rundt 380 Hk.

    Prisen på hybriden er også av den stive sorten, veiledende er satt til 1.317.290.


Les også:
Nye Touareg prøvekjørt!
Mer om nye Touareg Hybrid

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer