Toyota C-HR får to nye hybrid-linjer

Norsk bestselger oppgraderes

«Mer hybrid, mer tilkoblet og mer ikonisk», melder den norske importøren. Og etterhvert blir den helelektrisk!

OPPGRADERT: Den norske bestselgeren Toyota C-HR får nå en ansiktsløftning. Foto: Toyota
OPPGRADERT: Den norske bestselgeren Toyota C-HR får nå en ansiktsløftning. Foto: Toyota Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Etter at den ble introdusert på det norske markedet i 2016, har Toyota C-HR vært blant Norges mest populære biler. Allerede det første hele salgsåret var den ifølge registreringsstatistikken til Opplysningsrådet for veitrafikken (OFV) landets tiende mest solgte bil.

Litt i skyggen av den norske elbilboomen, der de helelektrisk drevne bilene har fått mest oppmerksomhet, har Toyota C-HR faktisk solgt mer enn 8.500 biler i Norge - på mindre enn tre år. Dinside gav RAV4-lillebroren en femmer på terningen, da vi testet den i 2016.

Salget av Toyota C-HR i Norge

Årstall # Reg.
*2019141.786
2018123.098
2017103.508
(lansering) 2016122187

Tabellforklaring: Det årlige antall registreringer til Toyota C-HR i Norge og plassering på bestselgerlista, siden lanseringen i 2016. *=2019 til og med august. Kilde: OFV

To nye hybridmotorer

Allerede nå er tiden inne for en oppdatering av bilen. Ifølge Toyota Norge lanseres nå nye C-HR med to forskjellige hybriddrivverk, et nytt multimediasystem og designforbedringer som skal løfte utseendet, uten å gå på akkord med den ikoniske formen. Det er nemlig ingen tvil om at C-HR skiller seg ut utseendemessig - noe vi kommer tilbake til i artikkelen.

Den største av de to nye hybridlinjene består av en 2.0 liters bensinmotor med 184 hester, som ifølge WLTP-tallene slipper ut 118 gram CO2 per kilometer ved blandet kjøring. Den mindre bensinhybriden er på 1.8 liter, med 122 hestekrefter og et utslipp på 109 g/km.

TO NYE DRIVVERK: Toyota får én ny 2.0 liters motor og én 1.8 liters motor når den oppgraderes. Foto: Toyota
TO NYE DRIVVERK: Toyota får én ny 2.0 liters motor og én 1.8 liters motor når den oppgraderes. Foto: Toyota Vis mer

Nytt multimediasystem

Den oppgraderte bilen, som må ansees som en såkalt facelift (ansiktsløftning), er også utstyrt med et nytt multimediasystem, melder Toyota Norge. Det inkluderer både Apple Carplay- og Android Auto-smarttelefonintegrering.

Her får man blant annet online-oppdateringer av kart som sørger for at kunder til enhver tid kan kjøre med de nyeste utgavene av europeiske veikart. Dermed blir C-HR den første modellen med dette systemet hos Toyota.

NY SKJERM: Både Apple Carplay og Android Auto skal fungere optimalt på oppgraderte C-HR. Toyota samarbeider også med hifi-produsenten JBL. Foto: Toyota
NY SKJERM: Både Apple Carplay og Android Auto skal fungere optimalt på oppgraderte C-HR. Toyota samarbeider også med hifi-produsenten JBL. Foto: Toyota Vis mer

Trofast

Toyota C-HR forblir altså trofast mot modellens visuelle identitet, og de coupé-lignende linjene gir den et iøynefallende og markant utseende, som skiller den fra andre små-SUV-er. Toyota mener at endringene foran og bak skal gi modellen et elegant løft, mens en lakkert nedre støtfangerleppe skal «forsterke inntrykket av en kraftfull, bred og høyreist bil».

Front- og baklyktene er oppgradert med premium LED-teknologi, med kjørelys og blinklys integrert i en prosjektor foran, som tegner en heltrukket linje over hovedlysene. Baklyktene har en glanset svart spoiler mellom seg, som skal sørge for et helhetlig og rent uttrykk.

SEG SELV LIK: Til tross for flere endringer i det utvendige designet er C-RV meget gjenkjennbar. Foto: Toyota
SEG SELV LIK: Til tross for flere endringer i det utvendige designet er C-RV meget gjenkjennbar. Foto: Toyota Vis mer
SEG SELV LIK: Til tross for flere endringer i det utvendige designet er C-RV meget gjenkjennbar. Foto: Toyota
SEG SELV LIK: Til tross for flere endringer i det utvendige designet er C-RV meget gjenkjennbar. Foto: Toyota Vis mer

Dynamiske oppgraderinger inkluderer et endret støtdemperdesign, som skal forbedre kjørekomforten, samtidig som Toyota C-HRs kjøreegenskaper skal bevares.

Alle varianter kommer også med en oppgradert NVH-pakke, som reduserer støyen i kupéen ytterligere, melder Toyota.

Blir elektrisk

Prisene er foreløpig ikke kjent på den oppgraderte bilen og de nye hybridmotorene.

Vi vet derimot at Toyota C-HR skal komme som helelektrisk bil etterhvert - trolig japanernes aller første.

Med hybriddrivverk vil denne bilen på mange måter konkurrere med mindre SUV-er som for eksempel Nissan Qashqai. Og med elektrisk motor vil CH-R bli en stor konkurrent til Hyundai Kona og Kia e-Niro.

Den helelektriske modellen skal imidlertid ut på det kinesiske markedet først, og det er ikke bekreftet om den kommer til Norge i det hele tatt.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer