Slutt for BMW i3?

Norsk bestselger trolig offer for vanlige biler

Det er solgt over 23.000 biler i Norge - nå blir BMW i3 trolig ofret av den tyske produsenten.

GÅR MOT SLUTTEN: Ifølge britiske Auto Express blir neppe norgesfavoritten BMW i3 erstattet når livssyklusen snart går mot slutten. Foto: BMW
GÅR MOT SLUTTEN: Ifølge britiske Auto Express blir neppe norgesfavoritten BMW i3 erstattet når livssyklusen snart går mot slutten. Foto: BMW Vis mer
Publisert

- Det vil jeg ikke kommentere, sier kommunikasjonssjef Marius Tegneby hos BMW Group Norge til Dinside, når vi spør han om det internasjonale snakket rundt elbilsuksessen BMW i3.

Anerkjente Auto Express i Storbritannia skrev nemlig i helga at BMW i3 trolig ikke blir erstattet når den har nådd slutten av sin nåværende syklus.

Den populære elbilen har nemlig bare blitt oppgradert siden den først ble lansert. Og med snart seks år på markedet, nærmer det seg normalt en ny generasjon.

Tabellforklaring: Antall BMW i3-registreringer og plasseringer i bestselgerkampen hvert år, fra og med lanseringen i Norge i 2013. *=til og med juni 2019. **=Til og med ettermiddagen 16. juli 2019 (cirka). ***=Tredje mest solgte elbil i Norge, noensinne. Kilder: Opplysningsrådet for veitrafikken (OFV) og Elbilstatistikk.no

Ikke bare rykter

Avisa hevder nå at BMW i3-framtiden er tvilsom, etter at BMW-sjefer har hintet om at elbilen ikke får noen direkte erstatter. For selv om i3 var starten på elbilsatsingen har konsernet nemlig skiftet kurs.

Nå skal elektriske biler bli mer «mainstream» - lik tradisjonelle biler av utseende - og dermed ikke lenger ha unik elbil-arkitektur, skriver Auto Express. Det er slik både Tesla, Audi, Mercedes-Benz og Jaguar har gått fram. Eller som BMW gjør med den kommende SUV-en iX3.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer