Norsk bildesigner på toppnivå

Rogalending designer fremtidens biler for Peugeot.

Per Ivar Selvåg (t.h) i Peugeot HX-1 sammen med to utvalgte modeller. Foto: Per Ervland
Per Ivar Selvåg (t.h) i Peugeot HX-1 sammen med to utvalgte modeller. Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Han er født i Korea, men er oppvokst i ei bygd i Rogaland med bare 300 innbyggere. Sjansen for at en av disse 300 personene skulle bli bildesigner på høyt internasjonalt nivå ville jeg ikke satt pengen mine på. I ettertid viser det seg at jeg kunne blitt rik.

Per Ivar Selvåg fulgte en drøm, tok tak i de mulighetene han selv opparbeidet seg, og innrømmer at det er en viss porsjon tilfeldighet som gjør at han ble bildesigner av yrke.

Franske følelser fra Norge: Peugeot HX-1

Ny kreasjon
Sist vi snakket sammen var i Orange County, sør for Los Angeles i 2002. Den gang var det Lincoln som var arbeidsgiver. I ettertid har Per Ivar Selvåg vært innom en rekke bilprodusenter i sin karriere. Sist hos BMW, før han nå er blitt sjefsdesigner i avdelingen for konseptbiler hos Peugeot.

I vårt intervju med Per Ivar forteller han om sin fortid, nåtid, og litt om fremtid. Ikke minst har han mye han vil fortelle om sin siste kreasjon, som hadde verdenspremiere på bilutstillingen i Frankfurt, konseptbilen Peugeot HX-1.


I tillegg gir han gode tips til alle som har en drøm om å bli bildesigner.

Her finner du alt om konseptbiler på DinSide

Se intervjuet:


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer