Norsk bilsmak lite europeisk

Grandiosa og Grand Vitara! Norske bilkjøpere velger helt andre merker enn bilkjøpere ellers i Europa. For helt vanlige merker som Fiat, Suzuki, Toyota og Renault er det dramatiske forskjeller.

Toyota Corolla, her i Verso-utgave, er i år Norges nest mest populære bil.
Toyota Corolla, her i Verso-utgave, er i år Norges nest mest populære bil. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Både i Norge og Europa var bilsalget relativt stabilt første halvår i år. Mens salget i Europa tok seg opp med 1,3 prosent sammenliknet med året før, gikk det norske salget tilsvarende 3,6 prosent ned. Det er ikke rare prosentvise forskjellen. Da er det atskillig mer prosentdramatikk når vi ser på merkenes markedsandeler i Norge kontra Europa.

Toyota er norsk

Norsk markedsleder er Toyota med 15,4 prosent. Europeisk markedsandel for Toyota er imidlertid kun 5,4 prosent. Hva er det som gjør Corolla, Avensis og RAV4 tre ganger så populært her til lands??? Ingen andre bilmerker har klart å opparbeide seg i nærheten av en slik posisjon i Europa som Toyota har klart i Norge. Nærmeste kandidat er VW, nå med 10,5 prosent i Europa og 13,8 prosent i Norge

Fiat smaker dårlig

I hvert fall i Norge. Du finner faktisk ikke en eneste Fiat på listen over de 100 mest populære modellene. Merket ligger på bunn med kun 0,1 prosent markedsandel her til lands. Til gjengjeld går Fiat nå omsider så det suser i Europa, og foretrekkes av seks prosent av av alle bilkjøperne. Det er dessuten det kraftigst voksende merket i Europa første halvår, med en økning på hele 27,5 prosent kontra samme perioden i 2005.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer