Norsk Saab-avtale

Koenigsegg har undertegnet en intensjonsavtale om å kjøpe kriserammede Saab fra amerikanske GM.

Norsk Saab-avtale
Publisert
Sist oppdatert

Det meldte svenske SVT i går. Koenigsegg har lenge vært blant interessentene, men det er nok kanskje likevel relativt overraskende at det nå virker som det blir den lille superbilprodusenten som overtar eierskapet. Koenigsegg har ingen erfaring med masseproduksjon eller normale biler og er et selskap i en helt annen størrelsesorden.

Kapital

Det er nok først og fremst superbilprodusentens finansielle krefter som gjør Koenigsegg aktuell som kjøper. I følge svenske Dagens Industri skal man ha samlet så mye penger at man foreløpig ikke har behov for den svenske stats lånegarantier.

Nordmann i spissen

Det er en samling norske og amerikanske investorer med norske Bård Eker med base i Fredrikstad, i spissen som står bak kapitalen. Dermed får Saab sterke norske eierinteresser. Eker har hele tiden vært åpen på at han ønsker å kjøpe Saab, og omtales av mange som arkitekten bak oppkjøpet som nå altså virker å bli virkelighet.

Kan ta noe tid

Selv om en intensjonsavtale er undertegnet, kan det ennå ta en stund før kjøpet er gjennomført, noe som heller ikke er offisielt bekreftet at vil skje. Koenigsegg må gjennom forhandlinger med GM om overdragelsen av bil. Dette tar gjerne noen måneder.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer