Norske biler på messa

Noen vil sikkert hevde at Koenigsegg er svensk, men med Fredrikstad (Bård Eker) inne med 50 prosent på eiersiden er den såpass norsk at vi tar den med.

Norske biler på messa
Publisert
Sist oppdatert

Det er ikke tvil om at Christian von Koenigsegg er svensk, men Bård Eker er i høyeste grad med på å dra lasset her. På messa i Geneve viste Koenigsegg enda en ny versjon av sin supersportsbil, som nå heter Agera. Koenigsegg er kult og det er enda kulere å stå på bilmesse å snakke norsk (med Bård Eker), om en av verdens raskeste og mest eksotiske biler.

Å se denne bilen på bilder er en ting, men å se den i virkeligheten er ikke noe annet en spektakulært. Den ser fantastisk ut og har en detaljrikdom som imponerer. Agera er en jubileumsmodell for å markere 15 år med supersportsbiler. Navnet Agera er ikke et eksotisk navn. På norsk ville bilen fått navnet agere. Agera er også en kortform for det greske ordet ageratos som betyr tidløs.

Herftig

Det er motor og fart det handler om når Koenigsegg er i sving. Det gjelder i høyeste grad også denne. Motoren er en 4,7-liters V8-er med to ladere. Den har to spesielle ladere og noen steder står det turbo og andre steder står det turbo "superchargers". Laderne ser ut som turboladere, men drives av en reim. Se bilder i fotoalbumet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer