Lading av elbil

Norske elbileiere vil betale mindre for ladingen

Ifølge en undersøkelse blant elbilistene kommer det fram at de vil ha billigere lading på offentlige plasser.

LADING AV ELBIL: Flertallet av elbilistene vil betale mindre enn hva det koster å hurtiglade bilen i dag. Foto: Tore Meek / NTB scanpix
LADING AV ELBIL: Flertallet av elbilistene vil betale mindre enn hva det koster å hurtiglade bilen i dag. Foto: Tore Meek / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Norsk elbilforening foretok nylig sin årlige spørreundersøkelse blant sine medlemmer. Der kommer det blant annet fram hvor mye elbilistene er villige til å betale for strømmen sin – både ved rask og hurtig lading av bilen.

De prisrelaterte spørsmålene elbilistene fikk var:

  • «Hjemme betaler du rundt én krone per kilowattime (kWh). Hva mener du er en fornuftig pris for normallading på offentlige ladeplasser?»
  • «Hvor mye er du villig til å betale for hurtiglading?»

Tesla er for øvrig elbilen som er billigst å lade.

Halvparten vil ikke betale mer

Prisen for hjemmelading ligger normalt under én krone per kWh i dag, ifølge Elbilforeningen. Det er også det den største delen (48 prosent) av dem som svarte i undersøkelsen er villige til å betale per kWh, for å normallade på offentlige plasser.

Med andre ord vil halvparten av elbilistene ikke betale mer for å lade bilen sin på offentlige steder, enn hva de betaler hjemme i dag.

32 prosent av de som svarte er villige til å betale opptil fem kroner for samme tjeneste. Gjennomsnittlig er elbilistenes b∏etalingsvilje 1,54 kroner per kWh for normallading på offentlige ladeplasser.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer