Ny 407: Snillere enn antatt

De første bildene av Peugeot 407 ga inntrykk av en svært sportslig og aggressiv ny mellomklassebil, inntrykket fra prøvekjøringen viser en annen side.

Publisert
Sist oppdatert

FARO (DinSide Motor): Den aggressive fronten er kanskje et designgrep for å skjule det rekordlange overhenget foran på 407. Det er kravene til fotgjengersikkerhet og romslige deformasjonssoner som krever den spesielle formen, og fremtiden vil nok gi oss mange biler med tilsvarende form.

Større og mindre

407 er lengre og bredere enn det 406 var, men de romsligere målene har vel egentlig kun kommet forsetepassasjerene til gode. Ser du bilen fra siden vil du legge merke til at føreren sitter påfallende langt bak i bilen. Overhenget foran hjelper lite på plassen inne i kupeen, og baksetet er blitt ganske trangt for både hode og knær. Heller ikke bagasjeplassen er økt i særlig grad, men det har en ryddig layout som gjør det lett å bruke maksimalt.

Peugeot legger vekt på at dette er en bil konstruert rundt føreren, og at det er dennes behov som tilfredstilles først og fremst. Og det har Peugeot langt på vei lykkes med hvis vi velger å holde sportslighet utenfor. Vi prøvde for eksempel tre varianter av forseter i de bilene vi kjørte, og uten unntak var det spesielt komfortable seter.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer