Helt ny Mercedes-Benz GLE

Ny 7-seter hos Mercedes

Husker du den gamle M-klassen til Mercedes, (ofte kalt ML, fordi BMW hadde beskyttet «M-en»)? Den byttet navn til GLE i anledning en facelift, men var i grunn samme modell. Men her kommer den første flunkende nye GLE.

Til tross for de røffe omgivelsene Mercedes har valgt å fotografere den nye SUV-en i, er det mest sannsynlig at kundene som anskaffer nye Mercedes-Benz GLE stort sett vil holde seg på asfalt, og ofte i urbane landskap. Foto: Daimler AG
Til tross for de røffe omgivelsene Mercedes har valgt å fotografere den nye SUV-en i, er det mest sannsynlig at kundene som anskaffer nye Mercedes-Benz GLE stort sett vil holde seg på asfalt, og ofte i urbane landskap. Foto: Daimler AG Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

På tide med generasjonsskifte i luksus-SUV-klassen. Kort tid etter at BMW lanserer sin helt nye X5, kommer Mercedes med en splitter ny GLE. Som X5, kommer den også som ladbar hybrid med lengre rekkevidde enn før.

Høydepunktene inkluderer det Mercedes forsikrer er verdens første fjæringssystem som benytter bilens 48-voltsystem, 100 prosent variabel firehjulsdrift, MBUX (Mercedes-Benz User Experience), som gjennomkjenner hånd- og armbevegelser, samt en stopp-and-go assistent for autonom køkjøring. Og nå lener bilen seg innover i svingene!

Fra M og ML til GLE

Dagens GLE - tredje generasjon - ble introdusert i Norge i 2011 og kunne skilte med en kraftig reduksjon i pris i forhold til sin forgjenger, til tross for at det var en større og mye mer moderne bil på de fleste måter.

Tiden gikk og Mercedes-Benz introduserte et nytt modellnomenklatur, som gjorde at den store luksus-SUV-en fikk navnet GLE under påskudd av en midtlivsoppgradering i 2015.

BMW, Audi, Range Rover, Volvo...

Det er denne modellen som nå erstattes og nye GLE settes om få måneder inn i fortroppene i kampen mot tyske rivaler som BMW (helt ny X5 introduseres også i disse dager), og Audi, som lanserte andre generasjon Q7 i 2015.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer