Ny A-klasse: Stor, eksklusiv og rimelig

Sammenlignet med sin forgjenger er nye A-klasse kraftig forbedret på alle områder. Derfor er det overraskende at A-klasse-prisene ikke stiger mer enn det de faktisk gjør.

Publisert
Sist oppdatert

HAMBURG (DinSide Motor): Nye A-klasse er nesten 378 centimeter lang. Det betyr at bilen er hele 23 centimeter lengre enn første generasjon A-klasse. Det betyr også at den nye bilen faktisk er 6 centimeter lengre enn langversjonen av sin forgjenger. Samtidig har A-klasse vokst med drøye 6 centimeter i bredden, noe som betyr at den innvendige plassen nå er i klasse med kompaktklassebilene.

Golf, 307, Corolla og Astra leder riktignok fortsatt med rundt 40 centimeter i lengderetningen. Men den spesielle A-klasse-konfigurasjonen, som blant annet kjennetegnes ved en ekstremt kort snute og stor takhøyde, gir muligheter for uvanlig god plassutnyttelse, en mulighet Mercedes-Benz ikke har skuslet bort.

Dermed kan nye A-klasse by på tilnærmet like god plass som kompaktbilene, samtidig som bilen fortsatt kan skilte med beskjedne utvendige mål, noe som er en stor fordel i bytrafikken - hvor de aller fleste A-klasse-bilene vil befinne seg storparten av sine liv.

Sikrere

Nye A-klasse har også fått et helt nytt bakre hjuloppheng, samt nye, avanserte støtdempere. Disse komponentene bidrar til at nye A-klasse leverer bedre kjøreegenskaper og høyere komfort enn forgjengeren. Det som er minst like viktig, er at andre generasjon sannsynligvis er en langt sikrere bil enn den utgående modellen. Ikke bare har nye A-klasse fått nye og større sidekollisjonsputer, i tillegg er hodekollisjonsputer og aktive hodestøtter på plass.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer