Ny A-klasse

Det blir tre- og femdørs istedenfor kort og lang som vi er vant til med A-klasse. Og begge blir lange.

Publisert
Sist oppdatert

Med 384 centimeter fra snute til hekk blir begge versjonene av A-klasse seks centimeter lengre enn dagen lange utgave. En tredørs variant er ment å fange trofaste Mercedes-Benz kunder enda tidligere i livssyklusen, og vi må regne med at det blir en relativt sportslig bil.

Kombinasjonen sportslig og litt høy fleksibil er vrien. Mercedes-Benz har blant annet møtt motsetningen ved å levere nye A-klasse med automatisk støtdemperjustering avhengig av kjøreforhold eller stil. Med ESP i tillegg virker det som Mercedes-Benz har bestemt seg for at nye A-klasse ikke skal velte.

Syv motoralternativer

Tre effektvarianter av en ny toliters dieselmotor sørger for 82 hk (180 Nm), 109 hk og 140 hk (300 Nm). Dette blir i Mercedes-Benz kode til A 160 CDI, A 180 CDI og A 200 CDI. Alle motorvarianter kan leveres med en ny trinnløs automatgirkasse, og det virker i følge pressemeldingen, som om det blir eneste mulighet for de som ikke ønsker å gire selv.

På toppen av bensinmotorprogrammet troner en turbomatet toliter som leverer godt med hestekrefter og dreiemoment, 193 hestekrefter og 280 Nm. De tre andre bensinalternativene er enkle å holde styr på, for en gangs skyld reflekterer modellbetegnelsen sylindervolumet. A 150 får dermed en 1,5-liter som yter 95 hestekrefter, videre får du 115 hestekrefter i A 170, og til sist yter toliteren i A 200 136 hestekrefter.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer