Ny A3: Elegant kjøremaskin

I månedsskiftet mai/juni er nye Audi A3 på plass i Norge. Den nye Audien er et spennende alternativ for den som holder ut med tre dører.

Publisert
Sist oppdatert

SARDINIA (DinSide Motor): Det er nemlig slik at nye A3 i første omgang kun blir tilgjengelig med tre dører. En femdørsvariant vil også bli satt i produksjon, men denne vil ikke være på plass før høsten 2004.

Upraktisk klasse

Hvorfor er vi så opptatt av dette med dører? Jo, fordi statistikken avslører at nordmenn har stadig mindre til overs for kombikupeer uten bakdører. Mens denne bilklassen hadde en markedsandel på nesten 12 prosent så sent som i 1997, utgjorde klassen bare snaue 4 prosent av fjorårets nybilsalg.

Hvorfor? Sannsynligvis fordi stadig flere har funnet ut at biler uten bakdører ikke er spesielt praktiske. Ikke bare er det slitsomt å krype inn og ut av baksetet for den det gjelder, like slitsomt er det for forsetepassasjerene, som stadig må inn og ut av bilen ettersom baksetet skal lastes og losses for mennesker. Tredørs kupeer er som regel også belemret med en annen ulempe - man må strekke seg langt for å få tak i sikkerhetsbeltet.

"Husker" vinkelen

Selv om heller ikke Audi har klart å løse tredørs-konfigurasjonens iboende svakheter, har de gjort forsøk på å gjøre tilværelsen enklere. Forsetene er nemlig konstruert slik at de "husker" ryggvinkelen og dermed slipper man å justere denne hver eneste gang man har vippet forseteryggen fremover.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer