Ny A6: Innertier fra Audi

Vi synes oppriktig synd på dem som har kjøpt Audi A6 den siste tiden. For sammenlignet med nye A6 blir den utgående modellen bare en blek skygge.

Publisert
Sist oppdatert

MILANO (DinSide Motor): Nye Audi A6 har nemlig vokst i flere betydninger av ordet. For det første har bilen rent fysisk blitt mye større. Nye Audi A6 er hele 492 centimeter lang, 12 centimeter lengre enn sin forgjenger. Samtidig har den vokst med 6 cm i bredden, og har kommet opp i hele 186 centimeter. Dermed er ikke bare andre generasjon A6 større enn sin forgjenger - den er i tillegg blitt større enn både BMW 5-serie og Mercedes-Benz E-klasse. Og avstanden opp til storebror A8, som er 505 cm lang og 189 cm bred, har blitt dramatisk mindre.

God plass

Den økte utvendige størrelsen betyr ikke bare at nye A6 utstråler tyngde og verdighet, men har selvsagt også resultert i bedre plass, ikke minst for baksetepassasjerene. I tillegg er bagasjerommet gedigent. Du finner ikke mange sedaner som kan skilte med et dypere bagasjerom enn nye A6.

Oppsiktsvekkende grill

Men A6 har altså vokst i flere betydninger av ordet. Også utseendemessig går den utenpå sin forgjenger. Den mest oppsiktsvekkende endringen er den enorme og særdeles ubeskjedne grillen. Dette luftinntaket, som omkransens av en tykk kromlist, er enormt høyt og dominerer mer enn en tredel av bilens front. Dermed er det ikke lenger tvil om at den todelte grillen, som i noen år har vært Audis varemerke, kun var et mellomstadie på veien til noe helt nytt. Den nye trapes-formede grillen vil sannsynligvis bli Audis viktigste kjennetegn det nærmest tiåret.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer