Ny A8: Velkledd og ujålete

Med andre generasjon A8 på banen må både BMW og Mercedes-Benz belage seg på hardere konkurranse i luksuslimousin-klassen.

Publisert
Sist oppdatert

GEILO (DinSide Motor): Da de første bildene av nye A8 ble sluppet, var vi blant dem som syntes A8 minnet mest om en forvokst A4. For det er liten tvil om at A4, A6 og nye A8 har mange familielikheter. Blant annet kjennetegnes de alle ved "dobbel" grill, brede frontlykter og høye vinduskarmer.

Men familielikheter til tross, fremtidige A8-eiere står ikke i fare for å bli forvekslet med A4-eiere. Audis nye flaggskip måler nemlig hele 505 centimeter i lengderetningen. Bredden på 189 centimeter medvirker også til at man straks innser at man har en lukuslimousin og ikke en mellomklassebil foran seg.

Likevel, til tross for at bilen er stor og muskuløs, og etter vårt syn også svært elegant, opplevde vi den ikke som pompøs eller ruvende. Audis design-avdeling har med andre ord lyktes godt.

6,3 sekunder

Nye A8 kommer i første omgang kun med to motorer - begge V8-ere. Den minste har et slagvolum på 3,7 liter og yter 280 hestekrefter, mens storebror henter 335 hestekrefter fra 4,2 liter. Vi fikk kun kjørt sistnevnte, som makter å bringe A8 opp i 100 kilometer i timen i løpet av bare 6,3 sekunder.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer