Ny Accord: Endelig i norsk utgave

Nordmenn er glad i stasjonsvogner, og Honda-importøren er sikkert veldig glad for at 7. generasjon Accord kan tilby plass i massevis.

Publisert
Sist oppdatert

VÅLER (DinSide Motor): Honda har gått drastisk til verks for å sørge for lasteplass i nye Accord. Akselavstanden er forlenget i forhold til sedanen, og overhenget bak er stort og synlig. Accord Tourer, som stasjonsvognen heter, har det som skal til for å bli en favoritt hos nordmenn.

På asfaltbane

Honda ønsker å etablere seg i øvre del av mellomklassen med nye Accord, og gjerne i klasse med biler som Audi og BMW. Da er komfort viktig, men sportslighet er kanskje enda viktigere for imagen. Lanseringen var derfor lagt til Vålerbanen.

Tørr asfalt og piggfrie vinterdekk er ingen drømmekombinasjon, ingen bil får vist seg frem skikkelig uten veigrep. Derimot ga rundene på banen god anledning til å kjenne på den relativt store forskjellen mellom sedanen og stasjonsvognen.

Er komfort det viktigste for deg ved valg av bil får du et lite dilemma med Accord. Den økte akselavstanden gjør i utgangspunktet stasjonsvognen mer komfortabel, men kravet om plass og lasteegenskaper gjør at bakfjæringen ikke er like komfortabel som i sedanen.

Gode girkasser

På landeveien gir Accord et godt inntrykk med god styring og presise kjøreegenskaper. Honda har satt inn en femtrinns automatgirkasse som til en viss grad tenker selv. I praksis slipper du en girkasse som ikke klarer å bestemme seg i lange oppoverbakker, eller som sender deg til femtegir når du egentlig trenger motorbrems i en nedoverbakke.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer