Ny AMG-motor på vei?

Spionene har vært på farten igjen og denne gangen er det en skikkelig godbit de har funnet - en ny AMG-variant.

Publisert
Sist oppdatert

Mercedes er i ferd med å kneble konkurrentene med sin voldsomme flom av råsterke motorer. Mercedes har en rekke biler med over 500 hestekrefter og oppover, og den sterkeste S-klassen (S 65 AMG) har hele 612 hestekrefter og 1.000 newtonmeter.

CLK

Som vi skrev om i denne artikkelen vil Mercedes avvikle sin satsing på kompressor. Kompressoren har vært gull verdt for Mercedes og har æren for dreiemomentet i supermotoren 55 AMG som sitter i en rekke biler. Den yter fra 476 til 500 hestekrefter og har 700 newtonmeter.

Nå har CLK aldri vært utstyrt med V8-kompressor, men kreftene vil nok Mercedes også gjerne tilby kunder på denne bilen. Det betyr at dagens CLK 55 AMG med 367 hestekrefter ikke lenger er sterk nok. En ny motor som i følge ryktene skal være en 6,3-liters V8 skal være på vei. Dette blir en motor uten kompressor og det blir dermed slagvolumet som skal generere kraftig dreiemoment i fremtiden. I følge spionene skal effekten havne på rundt 520 hestekrefter og det blir akkurat passende litt mer enn det som finnes i BMW M5 - i tilfelle motoren skulle havne i E-klasse for eksempel.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer