Ny Aston Martin superbil

Det er foreløpig svært begrenset med informasjon vi har fått om den kommende Aston-modellen.

Publisert
Sist oppdatert

Gjennom nitti år med turbulent historie har det ærverdige britiske bilmerket Aston Martin stått for noen av de mest fantastiske drømmebilene i bilverdenen. (Lenke til bildespesial)

Reddet av Ford

Bilprodusenten har flere ganger vært nær ved å forsvinne, men under Fords eierskap ble firmaets eksistensgrunnlag konsolidert og antall produserte biler økte til rekordnivåer. Dagens modeller DB9 og særlig V8 Vantage er de mest suksessrike i Aston Martins historie.

Eksklusivt

Samtidig glemmer ikke firmaets ledere at grunnverdien i Aston Martin er eksklusivitet. Dette er blitt understreket i enda større grad etter at Aston ble separert fra Ford og overtatt av et konsortium ledet av Prodrive-sjef David Richards. Det er derfor viktig til enhver tid å tilby noe helt utenom det vanlige. Siden superbilen Vanquish forsvant ut av modellrekken har vi ventet på et nytt flaggskip.

Nye modeller

Fotomaterialet er foreløpig svært begrenset...
Fotomaterialet er foreløpig svært begrenset... Vis mer

Ny Aston Martin superbil

  1. Bilde av Aston Martin One-77


At Aston Martin skal lansere en luksussedan har vi visst lenge (Vi har tidligere skrevet om firedørsmodellen Rapide, som har blitt vist som konsept), og det har også vært kjent at produsenten planla en ny supersportsbil med V12-motor.

7 liter V12

Nå vises det første bilde av den endelige modellen, som inntil videre går under navnet One-77, hvilket sannsynligvis ikke blir modellens endelige navn. (Det betyr at kunden blir en av 77 - dette er visstnok det antall eksemplarer som skal bygges. Det eneste vi ellers vet så langt er at den har et chassis i karbonfiber og et aluminiumskarosseri, og at den skal drives av en V12-motor med syv liter slagvolum. Dette burde gi den innpass i den ypperste superbilklassen. Det spekuleres i effekttall på 700 hestekrefter, toppfart langt over 300 km/t og akselerasjon fra 0 til 100 på godt under fire sekunder.

Kort sagt: Tidenes raskeste Aston Martin.

Vi håper å kunne komme tilbake med mer informasjon om ikke alt for lenge.

  • Se stort bilde her!
  • Les om Aston Martin V12 Vantage RS her!
  • Vi bryr oss om ditt personvern

    dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

    Les mer