Ny Audi A2 skal utfordre Mini

Mens første generasjon A2 spilte på sjarm, fornuft og aluminiumskarosseri, skal neste generasjon spille på sportslighet og spenstig design.

Publisert
Sist oppdatert

Første generasjon Audi A2 ble introdusert i 2000 og ble markedsført som "aluminiumsbilen". Den første tiden solgte bilen relativt godt og i 2001 ble det solgt mer enn 50.000 eksemplarer i Europa. Men deretter gikk det raskt nedoverbakke med A2 og i 2004 ble det bare solgt 22.000 enheter.

Stanset produksjonen i 2005

Samme tendens gjorde seg gjeldende her i landet. I introduksjonsåret 2000 ble det solgt 169 biler og i 2001, A2s første hele år, kom salget opp i 243 stykker. De følgene årene sank imidlertid salget raskt - til 167 i 2002, 125 i 2003 og bare 69 i 2004.

Audi visste på forhånd at et aluminiumskarosseri ville gi svært høye produksjonskostnader. Når salget i tillegg gikk dårlig, så ikke Audi noen annen utvei enn å stanse A2-produksjonen, noe de gjorde i fjor.

Ny A2 i 2008

Men hvis Automotive News Europe får rett, så har ikke Audi lagt alle fremtidige A2-planer døde - tvert i mot. Automotive News hevder nemlig at Audi nå arbeider med en ny A2, som vil bli lansert i 2008.

Neste generasjon A2 vil imidlertid ha svært lite til felles med den utgåtte navnebroren - eller andre småbiler, for den saks skyld. Ifølge ryktene vil nemlig nye A2 bære i seg designtrekk fra konseptbilen Shooting Brake. Det betyr i tilfelle at A2 vil få et sportsbilaktig utseende og at Audi vil prioritere design fremfor praktiske løsninger.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer