Ny Audi A6: Spennende girkasser, og kraftige motorer

WEIMAR (DinSide Motor): Dobbel grill er den mest synlige utvendige endringen på nye Audi A6. Prisene gir imidlertid ikke noe ”to-for-prisen-av-en”-følelse, selv om du får 15 hestekrefter mer i den minste dieselen for samme pris.

Publisert
Sist oppdatert

Den mest spennende nyheten var en vellykket kombinasjon: - Audis trinnløse automatgirkasse koblet til V6-diesel som nå yter 155 hestekrefter. Et par timers tur på tyske landeveier og Autobahn ga et positivt inntrykk. Dieselens spesielle egenskaper utnyttes godt, og optimal bruk av kreftene gjennom Multitronic-kassen gjør at forbruk og akselerasjon tilsvarer manuell girkasse.

En ordentlig gjennomgang av A6-lillebror A4 med tilsvarende girkasse kan du lese om i testen av A4 2.0 multitronic.

Forskjell for kjennere

Du skal kjenne Audi A6 godt for å oppdage endringene. Dobbel grill som vi kjenner modellene med V8-motor er nevnt. Audi prøver også å gi A6 et mer potent uttrykk ved å la eksosrørene igjen bli synlige.

Det mest spesielle er imidlertid at nye A6 er dønn lik lillebror A4, eller omvendt. Det har vi skrevet om tidligere, sammenlikningsbildene kan du se her.Interiøret er svært likt forrige modell, men komforten er bedret gjennom bedre støydemping. Tykkere glass, og nye dørlister har sørget for det.

Mindre bensinmotor

Forrige inngangsmodell var i A6-serien en 1,8 liters lavtrykksturbo på 150 hestekrefter. Den har nå blitt noen nesten 10.000 kroner dyrere, men det har kommet en ny bensinmotor på 2,0 liter som yter 130 hestekrefter. Den starter på 363.000 kroner, og gjør det dermed billigere å bli A6-eier.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer