Ny Audi A8 kommer neste år

Dagens Audi A8 har mistet taket på S-klasse og den nye 7-serien. Vi regner med at Audi vil forsøke å slå hardt tilbake.

Bildet er manipulert. Foto: Automedia
Bildet er manipulert. Foto: Automedia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vi har nylig testet de to vi anser som mest relavante nybiler, nemlig S-klasse mot ny 7-serie. Der kom vi frem til at S-klasse på flere punkter allerede har mistet taket på den nye 7-eren. Det er særlig på kjøreegenskaper at S-klasse sliter.

Da dagens A8 ble lansert i 2003 ble det fokusert mye på det sportslige, og bilen ble lagt tett opp mot BMW 7-serie (en annen 7-serie enn den som er i dag). Audi kunne den gangen blant annet skilte med firehjulsdrift. Det kunne strengt tatt Mercedes også med S500 4-matic, men den kostet mye mer. BMW hadde ikke firehjulsdrift, og har det fortsatt ikke.

I dag kan Mercedes levere firehjulsdrift på både S320 CDI, S350, S450 og S500 samt lang versjon av samtlige motorvarianter. BMW har ikke lansert firehjulsdrift på 7-serien ennå, men har lovet at det skal komme.

Vi regner med at Audi knapt vil ha A8-modeller å tilby uten firehjulsdrift, og at de også denne gangen vil forsøke å legge seg tett opp mot BMW i kjøreopplevelse.

Bildene som Automedia har laget for oss, viser en betydelig friskere A8 og som designmessig er tilpasset dagens produktrekke.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer