Ny Audi A8 underveis

Audi A8 begynner å dra på årene. Derfor er en ny utgave nå på vei.

Foto: Automedia
Foto: Automedia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

A8 er på mange måter Audis flaggskip, og den største sedanen i modellutvalget. Likevel er den langt fra uvanlig på norske veier, da stort sett med en 3,0-liters dieselmotor under panseret. Som disse bildene viser, er det nå en helt ny utgave på gang.

Utstillingsvindu

A8 er også interessant i kraft av sin utstillingsfunksjon. Nye teknologi vises ofte først i denne klassen og derfor kan kommende A8 si en hel del om Audis fremtidige modeller generelt.

Klassisk sedan

Disse bildene er ikke alt for gode, og bilen er fortsatt ganske tildekt, men likevel avslører de at Audi holder fast på klassiske sedanproporsjoner. Det kan imidlertid se ut som om A8 vil vokse noe.

Det er ventet at A8 i likhet med nye A4, A5 og Q5 vil få motoren trukket lenger bakover og forakselen lenger frem. På disse bildene er det imidlertid ikke så lett å se dette, men kamuflasjen kan bedra noe.

Ingen teknisk revolusjon

Motormessig vil det nok ikke bli noen revolusjon. Audi har flere ganske nye sekssylindrede bensinmotorer og vi regner med at disse vil bli benyttet. Dieselmotorene er også ganske moderne, så trolig vil det dreie seg om litt finpuss på forbruks- og utslippstall. Muligens vil man benytte seg av den nye tolvsylindrede dieselmotoren som nylig ble lansert i Q7 V12 TDI. Vi regner med at forhjulsdrift blir standard på de minste bensinmotorene mens resten av gjengen får firehjulsdrift, som i dag. I tillegg kommer man trolig til å implementere den nye aktive bakdifferensialen nylig vist i S4.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.