Ny Audi A8

Mer moderne og med sterke familietrekk skal nye A8 trone på toppen av modellutvalget til Audi.

Publisert
Sist oppdatert

En tre liters V6 som inngangsmodell lover ikke bra for de norske prisene. Selv om det ikke selges så alt for mange av dagens modell, er det viktig å ha en bil i prestisjeklassen. Åtte år gammel er dagens modell.

I buskene

Vår samarbeidspartner Automedia har knipset en prototyp av nye A8 nord i Finland. Med det som utgangspunkt har de laget datamanipulerte bilder av hvordan de tror den nye Audien vil se ut. Vanligvis treffer de svært godt.

Særlig den gammelmodige hekken på dagens A8 er blitt betydelig frisket opp, også C-stolpen er smalnet og mer vinklet. Bakfra har nye A8 klare trekk fra nye A4. Fronten har blitt mer oppdelt under støtfangeren. Lyktene får ifølge Automedia klart glass, og hele fire runde profiler under hvert lykteglass. Kombinert med runde tåkelys i frontspoileren er vi da oppe i 10 sirkler i fronten før vi teller Audi-ringene.

Sideknekken er trukket opp over dørhåndtakene, og profilen stiger bakover. Det gir nye A8 et mer sportslig preg. Mer markert har også sideskjørtene blitt.

Du blir målt

Et av salgsargumentene for nye A8 skal være sikkerhet. Et betydelig antall kollisjonsputer skal beskytte hode og kropp, både til de som sitter foran og til de som okkuperer baksetet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer