Ny Audi Allroad vist i Detroit

Den nye konseptbilen heter Audi Allroad Quattro Concept, og Audi har nok en gang valgt den årlige bilutstillingen i Detroit (NAIAS) til å vise en ny Allroad.

Publisert
Sist oppdatert

Vi har vært litt usikre på hva som skulle skje med dagens Allroad nå etter at ny A6 har tatt over. Det har vært veldig lite informasjon tilgjengelig om dagens Allroad ville bli erstattet av en ny. Lanseringen av Q7 har også tonet ned lengselen etter en ny Allroad.

Lang og høy

Men, Audi har tydeligvis ikke glemt bilen selv. Dagens Allroad ble også vist som konseptbil i Detroit. Det var i 1998. Bilen var da på markedet i Norge sommeren år 2000. Karosseriet på denne konseptbilen er omtrent helt likt som på en A6 stasjonsvogn hvis du ser bort fra grillen og de spesielle lysene. Konseptbilen har selvsagt også litt terrengdetaljer og høy bakkeklaring. Bakkeklaringen kan på denne bilen justeres fra 16 til 21 centimeter ved hjelp av luftfjæringen. Den er også like lang som en A6 stasjonsvogn, 4,93 meter og litt bredere, 1,89 meter. Dekkene er i dimensjonen 255/45-19.

Sterk motor

Audi er av de produsentene som spyr ut motorer i kjempetempo. I Allroad har en dieselforet V8-motor med 290 hestekrefter og 650 newtonmeter funnet plass. Motoren minner om den vi akkurat har kjørt i A8 4.0 Tdi. Allroad-motoren har litt mer hestekrefter og den har maksimalt dreiemoment over et bredere turtallsregister. Allroad trekker for fullt fra 1.600 til 3.000 omdreininger, mens A8 4.0 Tdi mobilserer alle kreftene fra 1.800 til 2.500. Slagvolumet på de to motorene er det samme. Alllroad har en oppgitt toppfart på 250 kilometer i timen og en akselerasjonstid fra 0 til 100 på 6,4 sekunder. Kreftene går via en sekstrinns automatkasse, og firehulsdriften blir som før fordelt gjennom en Torsen-differensial. Normalt vil effekten være fordelt 50:50 foran og bak, men opp til 75 prosent av effekten kan fordeles enten til for- eller bakaksel ved behov.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer