Ny Audi S4 med mindre motor

Audi S4 er nå offisiell, med mindre motor enn forgjengeren.

Publisert
Sist oppdatert

S4 er den heftigste A4-versjonen med unntak av RS4 som nok ikke kommer på noen år ennå. I motsetning til forrige S4, som hadde en åttesylindret motor på 344 hestekrefter, får nye S4 seks sylindere, med relativt sett moderate 333 hester.

Gjerrigere

Det er naturligvis fokuset på miljø som har ført til denne nedskaleringen. Den kompressorladede 3,0-literen har et blandet forbruk i sedanen på 0,97 liter. Det er greit sett i forhold til ytelser og det faktum at bilen er firehjulsdrevet.

Ikke tregere

Ny Audi S4 med mindre motor

Ny Audi S4 med mindre motor

 1. Store bilder av nye Audi S4


Til tross for at motoren virker litt mer puslete på papiret, gir den vel så gode ytelser i praksis, ikke minst takket være et dreiemoment på 440 newtonmeter mellom 2.500 og 4.850 omdreininger. 0-100 går på 5,1 sekunder for sedanen og 5,2 for stasjonsvognen.

Avansert firehjulsdrift

Firehjulsdrift er selvsagt standard og kraftfordelingen er i utgangspunktet 40/60 frem/bak. Tilgjengelig er også en differensialbrems som fordeler kreftene mellom bakhjulene i tillegg. To girkasser kan velges mellom, den standardmonterte manuelle sekstrinnskassen eller en nyutviklet syvtrinns dobbelkløtsjkasse.

Flere innstillinger

Audi Drive Select gir deg tre innstillinger på gassrespons, servovirkning på styringen og skiftemønsteret på S-tronic-kassen. Dette systemet kan bestilles sammen med enten adaptive støtdempere, Dynamic steering, som tilpasser styreutvekslingen til kjøresituasjonen, eller den omtalte differensialbremsen på bakhjulene.

Små grep

Ny Audi S4 med mindre motor


Designmessig er det store hjul, 18-tommere er standard, blanke sidespeil, solide luftinntak og et 20 millimeter senket chassis som skiller S4 fra en mer standard A4.

Audi S4 skal vises på Paris-utstillingen tidlig neste måned. Men mulig å kjøpe for norske kunder blir den først en gang ut på vårparten neste år.

 • Her kan du se større og flere bilder.
 • Her finner du mer Audi-stoff:

 • Tester
 • Nyheter
 • Nybillanseringer
 • Spionbilder • Mer om

  Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer