Ny Audi S4 med mindre motor

Audi S4 er nå offisiell, med mindre motor enn forgjengeren.

Publisert
Sist oppdatert

S4 er den heftigste A4-versjonen med unntak av RS4 som nok ikke kommer på noen år ennå. I motsetning til forrige S4, som hadde en åttesylindret motor på 344 hestekrefter, får nye S4 seks sylindere, med relativt sett moderate 333 hester.

Gjerrigere

Det er naturligvis fokuset på miljø som har ført til denne nedskaleringen. Den kompressorladede 3,0-literen har et blandet forbruk i sedanen på 0,97 liter. Det er greit sett i forhold til ytelser og det faktum at bilen er firehjulsdrevet.

Ikke tregere

Til tross for at motoren virker litt mer puslete på papiret, gir den vel så gode ytelser i praksis, ikke minst takket være et dreiemoment på 440 newtonmeter mellom 2.500 og 4.850 omdreininger. 0-100 går på 5,1 sekunder for sedanen og 5,2 for stasjonsvognen.

Avansert firehjulsdrift

Firehjulsdrift er selvsagt standard og kraftfordelingen er i utgangspunktet 40/60 frem/bak. Tilgjengelig er også en differensialbrems som fordeler kreftene mellom bakhjulene i tillegg. To girkasser kan velges mellom, den standardmonterte manuelle sekstrinnskassen eller en nyutviklet syvtrinns dobbelkløtsjkasse.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer