Audi Q3 Sportback

Ny Audi-SUV med hofter

Om generasjon to av Audi Q3 utgjør designmessig fremgang for merket, drar Sportback-versjonen, som vises her, strikken - eh, bilen - enda lengre.

IKKE KJEDELIG: Audi har blitt kritisert for forutsigbar design på grensen til det kjedelige, men et slikt omdømme kan slike modeller bidra til å gjøre til skamme. De synlige hoftelinjene ovenfor hjulbuene, kjet fra den vanlige Q3-modellen, er ekstra kledelige i kombinasjon med coupé-fasongen på Sportback-varianten, synes vi. Foto: Audi
IKKE KJEDELIG: Audi har blitt kritisert for forutsigbar design på grensen til det kjedelige, men et slikt omdømme kan slike modeller bidra til å gjøre til skamme. De synlige hoftelinjene ovenfor hjulbuene, kjet fra den vanlige Q3-modellen, er ekstra kledelige i kombinasjon med coupé-fasongen på Sportback-varianten, synes vi. Foto: Audi Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ja, bilen er to centimeter lengre enn «bare Q3». Men det er ikke hovedsaken. Så hva er det Audi prøver på her? Jo, åpenbart å utvide kundegruppen til sin kompakt-SUV Q3 en anelse. Allerede den nye generasjon Q3 uten Sportback-suffikset utgjør jo et anselig designløft for bilprodusenten fra Ingolstadt, ikke minst i forhold til forgjengeren, som min kollega i sin tid sammenlignet med en «kortvokst aubergine».

Lavere, mer sporty

Denne bilen ser ikke spesielt kortvokst ut, men det som gjør at den ser lengre ut enn Q3, er ikke de to ekstra centimetrene, men den flatere kupélinjen med coupé-design, som dessuten ligger tre centimeter lavere. Disse grepene gir bilen et sportsligere preg, og gjør dessuten at den tøft designede nedre delen av bilen, med sine typiske SUV-attributter, fremheves ytterligere.

«Kompakt pluss»

Totalt er den nye modellen 450 centimeter lang, og er altså i det øvre sjiktet blant kompakt-SUV-ene. Q3 Sportback er dessuten generøse 184 centimeter bred og frontdesignen fremhever bredden visuelt med lykter (LED) og store luftinntak dratt helt ut på hver side.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer